Vladimir Putin s-a întâlnit cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon

0
563
Sursa: businessinsider.com

”Discuții cu Președintele Moldovei Igor Dodon.”

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, care a ajuns în Rusia cu ocazia unei vizite oficiale, pentru a discuta interacțiunea dintre Rusia și Moldova în comerț, economie și cultură, precum și probleme regionale importante.

Redăm mai jos remarcile domnului Dodon din cadrul întâlnirii:

”Domnule Președinte, colegi,

Moldova și Federația Rusă se bucură de relații tradiționale de prietenie și strategie. Aceste au existat, există și mereu vor exista și nimeni, sunt convins, nu va reuși să le distrugă.

Avem parteneriate bune în cel puțin șase arii. Avem interese comune când vine vorba de valorile noastre spirituale. Împărtășim aceleași valori, iar Biserica Moldovenească este parte a Bisericii Ortodoxe Rusești. Tocmai ce m-am întâlnit cu Sfinția Sa și am discutat situația în Moldova.

Națiunile noastre au o istorie comună de multe secole. Avem legături economice apropiate. Ați menționat creșterea comerțului anul acesta, precum și cel precedent. Am reușit să schimbăm tendințele 2013-2016 și, astfel, să înregistrăm o creștere a comerțului în ultimii doi ani. În ceea ce privește merele, strugurii și alte fructe, piața rusească reprezintă 80-90% din exporturile totale ale Moldovei. Exporturile altor produse, precum vinul, rămân minore, căci nu am reușit să recuperăm și să ajungem la volumele inițiale. Rusia rămâne, și ea, investitorul numărul 1 în Moldova de 27 de ani, de când ne-am obținut independența.

A patra arie importantă este, desigur, faptul că mai mult de jumătate de milion de cetățeni lucrează în Rusia, transferând peste 1 miliard de dolari către familiile lor în fiecare an. A cincea este, desigur, faptul că Rusia reprezintă partenerul nostru strategic în Transnistria, iar al șaselea punct de cooperare este buna cooperare la nivel multinațional. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.