Vizită Nathalie Loiseau în Malta

0
523
Sursa: Fandom

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Franței, Nathalie Loiseau, ministru al Afacerilor Europene, va vizita Malta astăzi, 2 noiembrie. 

Doamna Loiseau și omologul său maltez, Helena Dalli, vor discuta prioritățile europene, în special politicile de migrație, Brexitul și statul de drept. Privitor la migrație, Franța și Malta împărtășesc aceeași abordare, susținând o soluție completă, responsabilă și bazată pe solidaritate, cu accent pe respectarea de către state a obligațiilor internaționale și nevoia de o cooperare strânsă cu țările de origine și de tranzit.

Ministrul va vizita Oficiul European de Aziliu (EASO), care a fost implementat în Malta din 2011. Aceasta va discuta reforma agenției cu directorul executiv interimar, Jamil Addou, și va reafirma angajamentul Președintelui Macron de a face din EASO un adevărat centru european de azil.

Doamna Loiseau se va întâlni, de asemenea, și cu Michael Farrugia, Ministru pentru Afaceri Interne și Securitate Națională și Carmelo Abela, ministrul afacerilor externe și de promovare a comerțului. Ministrul și omologul său vor lua parte împreună la o consultare cetățenească privitoare la viitorul Uniunii Europene, în prezența lui Michael Farrugia și a Secretarului Parlamentar for Fonduri Europene și Dialog Social Aaron Farrugia.

Aceasta se va întâlni cu reprezentanți ai societății civile malteze pentru a discuta subiecte legate de integrare și situația imigranților, drepturile femeilor și situația jurnaliștilor din arhipelag. În acest sens, ministrul va reafirma, pe parcursul întâlnirii sale cu autoritățile, precum și cu societatea civilă malteză, șocul uciderii jurnalistului Daphne Caruana Galizia pe 16 octombrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.