WHO: Mai mult de 90% din copiii lumii respiră aer toxic în fiecare zi

0
548
Sursa: KaleidoScot

Potrivit unui raport emis de Organizația Mondială a Sănătății, în fiecare zi, aproximativ 93% din copiii lumii cu vârsta până în 15 ani (1.8 miliarde de copii) respiră un aer atât de poluat încât acesta le pune sănătatea și dezvoltarea în pericol. În mod tragic, cei mai mulți din ei mor: WHO estimează că în 2016, 600.000 de copii au murit din cauza unor probleme infecțioase respiratorii cauzate de poluarea aerului. 

Un nou raport ”Poluarea aerului și sănătatea copilului: Prescrierea aerului curat” examinează pericolul pe care atât ambientul, cât și poluarea la nivelul locuințelor îl reprezintă față de sănătatea copiilor, în special în state cu venit scăzut sau mediu. Raportul va fi lansat în ajunul primei Conferințe Globale privitoare la Poluarea Aerului și Sănătate.

Se dovedește că atunci când femeile însărcinate sunt expuse aerului poluat, riscul de a da naștere prematur și a avea copii care cântăresc puțin la naștere este mult mai mare. Poluarea aerului impactează negativ și neurodezvoltarea și abilitățile cognitive și poate da naștere la astm și cancer. Copii care au fost expuși unor niveluri mari de poluare a aerului pot fi mult mai mult afectați de boli cronice precum cele cardiovasculare, în alte etape ale vieții lor.

”Aerul poluat otrăvește milioane de copii și le distruge viețile”, declara doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directorul General al Organizației Mondiale a Sănătății. ”Este impardonabil. Fiecare copil ar trebui să aibă șansa de a respira aer curat, pentru a crește și a-și dezvolta potențialul.”

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.