Ambasada Rusiei în Marea Britanie: ”Cine este agresiv?”

0
554
Credit Twitter/PA Wire

”Forțele NATO în Letonia, Lituania, Estonia și Polonia au ajuns la 11.000 în 2018, comparativ cu 2.000 în 2015. Toți au diferite tipuri de armament ofensiv. Cine este agresiv?”

În ultimii doi ani, NATO a avut staționate grupuri de luptă în Polonia și statele baltice. Desfășurarea lor este parte dintr-un efort de a consolida securitatea și descuraja intervențiile Rusiei în Crimeea. Grupurile de luptă rămân staționate, iar NATO încearcă să găsească noi metode de a-și crește disponibilitatea militară.

”Adaptăm structura de comandă NATO, temelia alianței noastre…pentru a ne asigura că avem forțele corecte în locurile corecte la timpul potrivit”, a declarat Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg pe 7 iunie. ”Aceste sedii centrale vor fi esențiale pentru a consolida alianța de-a lungul Atlanticului și a Europei.” Alianța defensivă a mai convenit și să creeze Inițiativa Disponibilității NATO, un plan intitulat Four Thirties.

Planul, gândit și promovat de Secretarul Apărării Jim Mattis, ar cere alianței să aibă 30 de batalioane de sol, 30 de avioane de vânătoare și 30 de nave pregătite să intre în acțiune în mai puțin de 30 de zile după ce au fost puse în alertă. Un batalion variază între 600 și 1.000 de soldați din armata americană și europeană, însă planul propus nu a inclus și un număr specific de trupe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.