Declarație comună a E3 față de JCPoA

0
605
Sursa: Twitter

Potrivit comunicatului de presă emis de Biroul Federal German, o declarație comună privitoare la Tratatul Nuclear cu Iranul a fost susținută de Înaltul Reprezentant Federica Mogherini și Miniștrii de Externe Jean-Yves Le Drian al Franței, Heiko Maas al Germaniei și Secretarul Jeremy Hunt al Marii Britanii, împreună cu miniștrii de finanțe Bruno Le Maire al Franței, Olaf Scholz al Germaniei și Philip Hammond al Marii Britanii. 

Regretăm impunerea sancțiunilor de către Statele Unite, pe fondul retragerii acestora din Planul de Acțiune Comun și Comprehensiv (JCPoA). Acesta este un element-cheie al arhitecturii de non-proliferare și al diplomației multilaterale, susținut unanim de Consiliul de Securitate prin Rezoluția 2231. Este crucial pentru securitatea Europei, a regiunii și a întregii lumi.

Tratatul este în funcțiune și livrează obiectivele promise. Agenția Internațională a Energiei Atomic (IAEA) a confirmat în 12 rapoarte consecutive că Iranul își respectă obligațiile stipulate de înțelegere. Sperăm ca Iranul să continue să își implementeze toate obiectivele non-nucleare în totalitate.

Ca părți semnatare ale Acordului, ne-am luat angajamentul să lucrăm, printre altele, la conservarea și menținerea unor canale financiare eficiente cu Iranul, precum și continuarea exporturilor cu petrol și gaz. Pentru acestea, precum și alte subiecte, munca noastră continuă, inclusiv prin includerea Rusiei și a Chinei ca participanți ai Acordului și părți terțe interesate în susținerea JCPoA. Aceste eforturi au fost intensificate în ultimele săptămâni, în special cele ce țin de inițiativa europeană de a stabili un Special Purpose Vehicle. Acesta va facilita ridicarea graduală a sancțiunilor împotriva Iranului și va permite exportatorilor europeni și importatorilor să realizeze un comerț legal.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.