Petro Poroshenko: ”Răul trebuie oprit.”

0
501
Sursa: Foreign Policy

Potrivit comunicatului de presă emis astăzi de Administrația Prezidențială a Ucrainei, Președintele Petro Poroshenko a transmis condoleanțele sale privitoare la moartea cunoscutei activiste Kateryna Handziuk.

Președintele a urgentat agențiile de implementare a justiției să facă tot ce le stă în putință pentru a-i aduce pe asasinii Katerynei în fața legii.

”Mă adresez tuturor organismelor acreditate cu implementarea justiției să facă tot ce este posibil pentru a-i pedepsi pe criminali, pentru ca acestea să ajungă în spatele gratiilor. Toți trebuie să ne unim eforturile pentru a realiza acest lucru. Să îi ajutăm pe cei responsabili să facă acest lucru, să ajutăm poliția să pedepsească răul”, a declarat Petro Poroshenko într-o întâlnire cu comunitățile de ucrainieni și tatari în Antalya, unde se află într-o vizită de lucru.

Pe 2 august, la Herson (sud), activista şi consiliera primăriei Katerina Handziuk, care denunţa corupţia din cadrul filialei regionale a Ministerului de Interne, a fost atacată de către un necunoscut, care a aruncat asupra ei aproape un litru de acid sulfuric. Ea a fost spitalizată cu arsuri pe trunchi, la un braţ şi la un ochi. Protestatarii au denunţat ineficienţa – eventual o „sabotare” – a forţelor de ordine în anchete cu privire la atacuri vizând activişti şi jurnalişti în Ucraina, cerând destituirea ministrului de Interne.

Tânăra femeie a decedat astăzi la spital.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.