Guvernul lansează o nouă strategie pentru a aborda crimele organizate

0
517
sursa Twitter

Potrivit comunicatului de presă emis de Guvernul Marii Britanii, organul executiv și-a luat angajamentul de a pune capăt tuturor tentativelor criminalelor ce provoacă anual suferință în rândul cetățenilor britanici, concentrând toate puterile, instrumentele și expertiza pe care le are de oferit Marea Britanie. 

Într-un discurs susținut pe 1 noiembrie, Ministrul Securității și Crimelor Economice Ben Wallace a declarat că împiedicarea criminalilor din calea spălării banilor prin operațiuni precum traficul de droguri sau traficul de persoane este un element-cheie al noii Strategii împotriva Crimei Organizate a guvernului.

Această strategie specifică, de asemenea, cum va aborda guvernul problema consolidării infrastructurii crimelor organizate, urmărirea infractorilor și aducerea lor în fața justiției. Potrivit Agenției Naționale a Crimelor, există aproximativ 4.600 de grupuri de crimă organizată în Marea Britanie. Acești criminali folosesc violența și intimidarea în comunități pentru a opera și a profita de cei vulnerabili din cadrul societății, de victimele sclaviei moderne și traficul de persoane, de tinerii expuși exploatării sexuale și abuzurilor.

Strategia este susținută cu o finanțare de cel puțin 48 de milioane de lire, pentru perioada 2019 – 2020, pentru a grăbi capacitățile de implementare legale ce combat finanțarea ilicită. Strategia împotriva Crimelor Organizate complementează Strategia împotriva Violenței lansată în aprilie, ce stipulează răspunsul guvernului la violență și creșterea ratelor de crimă cu arme albe și omucidere.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.