Ziua Unității Naționale

0
513
sursa Twitter

Potrivit comunicatului de presă emis de Administrația Prezidențială a Rusiei, ieri a fost organizată o recepție pentru a marca Ziua Unității Naționale. Ca parte a evenimentului, Președintele Federației Ruse a acordat decorații de stat. 

Lingvistului, academicianului și președintelui Academiei Ruse a Educației Lyudmila Verbitskaya i-a fost acordat premiul pentru contribuția sa de a consolida unitatea națiunii ruse. Vladimir Putin a prezentat ordinele și medaliile Federației Ruse cetățenilor străini care s-au remarcat prin contribuțiile speciale de construire a păcii, prieteniei, cooperării și înțelegere mutuală între națiuni, și pentru păstrarea și promovarea limbii și culturii ruse în străinătate.

Redăm mai jos câteva din remarcile Președintelui:

”Pentru Rusia, principiile înalte de patriotism au o valoare specială. Ei reprezintă baza spiritului invincibil al poporului nostru, care a surprins și impresionat planeta de multe ori. Sentimentul de patriotism este o parte majoră a culturii naționale și partea esențială a memoriei noastre naționale.

Aceste tradiții ne-au inspirat întotdeauna să întreprindem acțiuni nobile și descoperiri originale și să creăm opere de artă autentice. Expozița Comorile Muzeelor Rusești demonstrează încă o dată acest lucru. Sunt încrezător că foarte mulți prezenți aici vor lua parte la expoziție, care va fi organizată ca parte a seriei Rusia Ortodoxă. Încă o dată, voi sublinia semnificația specială și relevanța acestui proiect, ce reflectă unitatea vastității spațiului cultural al țării noastre.”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.