Comisarul pentru Drepturile Omului: ”Grecia ar trebui să asigure respectarea drepturilor sociale ale tuturor.”

0
489
Credit Twitter/PA Wire

”Grecia ar trebui să asigure respectarea drepturilor sociale ale tuturor și să îmbunătățească metodele de primire și integrare ale imigranților. Citiți raportul meu redactat în urma vizitei mele în iunie.”

Dunja Mijatovic este Comisar pentru Drepturile Omului în cadrul Consiliului Europei. 

Comisarul subliniază faptul că în ciuda eforturilor lăudabile ale poporului grec și ale autorităților de a primi imigranții, condițiile rămân cu mult sub standardele acceptate, în special pe insule. ”Autoritățile trebuie de urgență să rezolve problema igienei precare, a presiunii psihologice și nesiguranței care pun în pericol sănătatea imigranților și a solicitanților de azil pe insule. Aceștia ar trebui în mod particular să accelereze transferurile către partea continentală și să îmbunătățească capacitățile de primire a imigranților și acolo. Partenerii europeni ai Greciei ar trebui să demonstreze solidaritate, susținând statul grec în eforturile sale de a consolidare a capacităților de recepție”, a declarat Comisarul. 

Comisarul Mijatović este, de asemenea, îngrijorată față de condițiile de adăpostire și de lipsa asistenței sociale pe care cei mai mulți copii imigranți neînsoțiți le experimentează în Grecia și este alarmată de privarea de libertate a celor deținuți sub regimul de ”custodie protectivă”. ”Autoritățile grecești ar trebui să rezolve această problemă cu mai multă hotărâre și, în special, să stopeze imediat detenția copiilor neînsoțiți. Copii imigranți ar trebui să aibă, de asemenea, acces la o educație inclusivă, pentru a le crește acestora șansele de integrare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.