Polonia și Danemarca au ajuns la un înțelegere privind granițele maritime în Marea Baltică

0
542
Sursa: Denmark.dk

Conform comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe al Denemarcii, în urma unor serii de intense negocieri, Demarca și Polonia au ajuns la o înțelegere privind o graniță maritimă ce, odată intrată în vigoare, va delimita platforma continentală și zona economică exclusivă ale celor două state în Marea Baltică, sudul Bornholm. 

Redăm mai jos declarațiile celor doi miniștri de afaceri externe:

Ministrul danez, Anders Samuelsen:

”Sunt încântat că avem în sfârșit o graniță stabilită cu Polonia. Înțelegerea este un pas istoric ce demonstrează claritate în această zonă, spre beneficiul ambelor părți. Sunt nerăbdător să semnăm tratatul în viitorul apropiat.”

Ministrul polonez, Jacek Czaputowicz:

”Spre marea mea satisfacție, suntem foarte aproape de a pune capăt unei dispute ce datează de mai bine de 40 de ani. Din moment ce această înțelegere este una echitabilă, sunt convins că ea va deservi consolidării relațiilor noastre bilaterale și cooperării dintre țările noastre, subliniind claritatea în regiunea Mării Baltice.

Negocierile au rezultat în soluția echitabilă ce vine în concordanță cu Convenția Națiunilor Unite privind Legea Mărilor din 10 decembrie 1982 și jurisprudența relevantă. Odată semnat, tratatul va fi supus procedurilor interne în ambele state, pentru a putea fi implementat.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.