Atena este noua Capitală Europeană a Inovației

0
477
Sursa: Conferenza GNL

Comisia Europeană a decernat marți, 6 noiembrie, titlul de Capitală Europeană a Inovării 2018, cu un premiu în valoare de 1 milion de euro.

Atena este câștigătoarea Premiilor Capitalei Europene a Inovării, sponsorizat de Programul de Cercetare și Inovare Orizont 2020. Competitorii – Aarhus (Danemarca), Hamburg (Germania), Leuven (Belgia), Toulouse (Franța) și Umeå (Suedia) – au primit câte 100.000 de euro fiecare. Banii premiului vor fi folosiți pentru a extinde activitățile locale de inovație și colaborare cu alte orașe.

Atena a acordat o atenție deosebită inovării și modului în care aceasta poate aduce schimbare la nivelul comunităților, deschizându-le global. O parte din programele promovate includ:

Proiectul POLIS gândit să revitalizeze clădirile abandonate prin acordarea de granturi căre rezidenți, micile întreprinderi, comunitățile creative și alte grupuri ale societății civile, aducând la viață toate colțurile Atenei.

Renovarea Pieței Publice Kypseli, o clădire veche de 90 de ani ce beneficiază de susținerea activă a cetățenilor Atenei, își propune să creeze o nouă piață a antreprenoriatului care să găzduiască expoziții, workshop-uri, piese de teatru și alte inițiative.

Making Sarafeio, un spațiu de joacă, ce este gazda unor inițiative precum Athens Digital Lab, Open Schools of Athens Culture Net și un mediu nou de organizare de evenimente, bazată pe o decizie

Campania ”This is Athens”, unde orașul invită voluntari pentru a discuta despre trecutul și prezentul orașului împreună cu numărul record de 5 milioane de turiști care au vizitat Atena în 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.