Discursul lui Petro Poroshenko la Summitul Partidului Popular din Helsinki

0
464
Sursa: Foreign Policy

Potrivit comunicatului de presă emis de Administrația Prezidențială a Ucrainei, în cadrul discursului său susținut la Summit-ul Partidului Popular European, Președintele Poroshenko și-a exprimat mulțumirile față de toți liderii europeni pentru susținerea, unitatea și solidaritatea cu Ucraina. 

”Ucraina este un avanpost în ceea ce privește combaterea principalelor provocări la adresa securității și a stabilității europene – agresiunea hibridă a Rusiei”, a declarat șeful statului. Liderii europeni au fost informați privitor la situația tensionată din Donbas, continua militarizare și abuzurile față de drepturile omului în Crimeea ocupată de Rusia, precum și tensiunile din Marea Azov și Strâmtoarea Kerci.

Președintele a subliniat importanța menținerii și a consolidării regimului de sancțiuni împotriva Federației Ruse. Petro Poroshenko susține condamnarea aprigă a alegerilor false de pe 11 noiembrie din Donbas organizate de Kremlin. Un accent important a fost pus și asupra nevoii de creștere a presiunii internaționale asupra părții rusești pentru eliberarea prizonierilor politici ucrainieni.

Petro Poroshenko a evidențiat faptul că anul 2019 v fi crucial atât pentru Ucraina, cât și pentru Uniunea Europeană. Una din priorități va fi răspunsul comun față de interferența rusească în procesul electoral. ”În condițiile în care Kremlinul reușește să intervină cu succes în alegerile din Ucraina, succesul va da mână liberă rușilor de a interfera și în alegerile europarlamentare din mai anul viitor”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.