Donald Trump: ”Îi mulțumim Procurorului General Jeff Sessions pentru datoria sa îndeplinită până acum.”

0
467
Credit Twitter/PA Wire

”Îi mulțumim Procurorului General Jeff Sessions pentru datoria sa îndeplinită până acum și îi dorim numai bine. O înlocuire permanentă va fi nominalizată la o dată viitoare.”

Procurorul General Jeff Sessions și-a dat demisia aseară la cerința Președintelui Donald Trump. El va părărsi funcția după luni de critici publice aduse din partea Președintelui. În scrisoarea sa de demisie, domnul Sessions declară că demisionează la cererea Președintelui. El afirmă că a lucrat permanent pentru a implementa legile pe care Trump le-a promovat în campania electorală. 
Secretarul de Presă Sarah Sanders susține că s-a primit la Casa Albă o scrisoare de demisie de la domnul Sessions în prima parte a zilei de miercuri și că aceasta a fost acceptată. Trump a declarat că este încântat să îl anunțe pe Matthew G Whitaker, șeful personalului domnului Sessions, ca interimar în funcția de Procuror General. O viitoare permanentă înlocuire va fi anunțată în viitorul apropiat.

Președintele statelor Unite și-a petrecut multe luni atacându-l public și privat pe Sessions pe fondul recuzării sale din 2017 de a superviza investigația privind interferența rusească în 2016 în alegerile prezidențiale. Tot ieri, Trump a declarat că investigația procurorului special Robert Mueller în cadrul investigației rusești ”ar trebui să fie finalizată, deoarece este foarte rea pentru țara noastră”.

”Milioane de dolari au fost cheltuiți” chiar dacă nu a existat nicio ”complicitate” în campanie cu Rusia, a declarat ieri Președintele Trump la o conferință la Casa Albă, la o zi după ce partidul său a pierdut controlul Casei Reprezentanților. ”Aș putea concedia pe toată lumea acum, însă nu vreau să termin asta.” Președintele nu a răspuns direct atunci când a fost întrebat de viitorul domnului Sessions.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.