Soarta a 10 din cele 39 de puncte de trecere la frontieră între Ungaria și Austria este incertă

0
613
Sursa: United Nations Global Marketplace

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe și al Comerțului Ungariei, în urma întâlnirii dintre guvernatorul Burgenland-ului Hand Niessl și miistrul afacerilor externe al Ungariei, domnul Szijjártó a declarat că cele două țări vor organiza un grup de lucru comun pentru a dezvolta ”cea mai rapidă soluție posibilă pentru mulțumirea celor două comunități”. 

Ministrul a subliniat faptul că 7 din cele 10 puncte de de frontieră discutate sunt drumuri dărăpănate. El a adăugat că Ungaria a întreprins toți pașii necesari pentru a se asigura că toți imigranții ilegali nu pot pătrunde în țară, iar pentru aceasta, noi restricții venite din partea austriacă sunt necesare.

Acesta a menționat presei miercuri dimineața că s-a întâlnit cu 26 dintre primarii afectați de această problemă în Győr, care l-au rugat să se asigure că poate punctele de graniță rămân deschise. ”Aceasta este, de asemenea, și intenția Guvernului”, a declarat ministrul, adăugând faptul că prima întâlnire a grupului de lucru va fi susținută în Eisenstadt săptămâna viitoare.

Ministrul a vorbit, de asemenea, despre faptul că Austria este al doilea cel mai important partener comercial al Ungariei, iar relațiile dintre Burgenland și județele Vas și Győr-Sopron-Moson sunt intense din punct de vedere economic, social și politic. ”Perspectiva Guvernului este că aceste relații nu ar trebui să fie restricționate, ci, din contră, ar trebui să fie încurajate și susținute. Aceasta presupune ca ungurii și austriecii să fie capabili să călătorească liberi”.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.