Deschiderea Institutului Polonez în Tbilisi

0
712
Sursa: Warsaw Security Forum

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, între 5 și 6 noiembrie, Reprezentantul Sejm-ului Marek Kuchciński și Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Externe Szymon Szynkowski vel Sęk au deschis Institutul Polonez în Tbilisi.

Georgia a fost reprezentată la deschidere de către vorbitorul Parlamentului, Irakli Kobakhidze.

”În această zi frumoasă pentru cele două popoare ale noastre, când o instituție culturală poloneză este deschisă, doresc să asigur pe toată lumea că Georgia și georgienii pot conta oricând pe Polonia și pe comunitatea polonezo-georgiană a moștenirii culturale, istoriei și tradiției”, a declarat ministrul-adjunct  Szynkowski vel Sęk pe parcursul ceremoniei. El le-a mulțumit autorităților georgiene pentru că au fost de acord cu această inițiativă a construirii unui Institut Polonez în Tbilisi și pentru cooperarea productivă în vederea implementării proiectelor culturale bilaterale.
Inaugurarea oficială a Institutului Polonez în Tbilisi a avut loc în cadrul Parlamentului georgian. Crearea acestuia a coincis cu deschiderea Holului de Artă Poloneză și Literatură Henryk Hryniewski din cadrul Bibliotecii Naționale a Parlamentului. Aceasta va adăposti o colecție bogată de cărți despre Polonia și cultura poloneză și va pune la dispoziție cursuri de limbă poloneză. Holul a fost deschis ca a 80-a aniversare a morții artistului polonez care a trăit și lucrat în Georgia. Hryniewski a fost arestat și împușcat în cadrul ”Operațiunii Poloneze” pe parcursul epurărilor staliniste în 1938. 

Pe parcursul vizitei sale în Georgia, ministrul-adjunct s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul-adjunct al afacerilor externe Vakhtang Makharoblishvili, participând la expoziția despre Crimele Katin din Muzeul de Artă Națională al Georgiei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.