Raportul Germaniei privind asistența umanitară – Germania este unul dintre cei mai mari contribuitori la nivel mondial

0
470
Sursa Twitter

Potrivit raportului publicat o dată la patru ani de Biroul Federal Extern al Germaniei, statul german și-a îmbunătățit capacitățile de asistență umanitară în mod considerabil în ultimii ani. Raportul evidențiază noile priorități și accentul regional, precum și pune la dispoziție informație contextuală.

Pe 7 noiembrie, Cabinetul Federal a adoptat raportul Guvernului Federal privitor la asistența umanitară pentru perioada 2014-2017. Din ce în ce mai mulți oameni sunt afectați de crizele umanitare și au, astfel, nevoie de asistență umanitară. Germania a dedicat o bună parte a eforturilor sale pentru a îndepărta suferința oamenilor ce au nevoie de asistență umanitară.

Bärbel Kofler, Comisarul Guvernului Federal pentru Politicile de Drepturile Omului și Asistență Umanitară, a evidențiat importanța eforturilor germane:

”Germania se ridică la nivelul așteptărilor și al responsabilităților sale de a ajuta oamenii nevoiași de-a lungul lumii. Acest lucru este reflectat în raportul nostru de asistență umanitară din ultimii ani, care a fost adoptat astăzi. Germania și-a crescut capacitățile de patru ori din 2014 și a fost cel de-al doilea donator al planetei în 2017, contribuind cu aproape 1.7 miliarde de euro în acel an.”

În ultimii ani, Guvernul Federal a susținut programele de asistență umanitară pentru cetățenii Siriei și statelor sale vecine, precum și în Irak și Yemen. Crizele umanitare complexe și extinse din Africa au fost un alt punct de interes pentru acțiunile sale. Acestea au inclus urgențele din Cornul Africii, Sudanul de Sud, regiunea Sahel și Republica Democrată Congo. Germania a investit aproximativ 3.97 de miliarde de euro în măsurile de asistență umanitară între 2014 și 2017.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.