Juncker: ”Europa de astăzi are multe lucruri de care să fie mândră, însă nu trebuie să ne uităm trecutul.”

0
560
Credit Twitter/PA Wire

”Europa de astăzi are multe lucruri de care să fie mândră, însă nu trebuie să ne uităm trecutul. Odată cu a 80-a aniversare a Kristallnacht, avem responsabilitatea să ne amintim ce s-a întâmplat. Atacurile la adresa evreilor sunt atacuri la adresa noastră – împotriva modului în care trăim, a toleranței și identității noastre.”

Comisia Europeană a emis o declarație oficială privind evenimentul istoric comemorat pe 8 noiembrie:

”Acum 80 de ani, viețile și istoria evreilor s-au schimbat pentru totdeauna într-o singură noapte. Antisemitismul sponsorizat de regimul nazist a declanșat uciderea evreilor, incendieri de sinagogi și distrugerea business-urilor private ale evreilor. Aproximativ 30 000 de evrei au fost deportați pe parcursul Nopții de Cristal, un eveniment ce marchează începutul Holocaustului și exterminarea a 6 milioane de evrei.”

Comisia Europeană are o serie de acțiuni pentru combaterea antisemitismului, precum monitorizarea modului în care legislația europeană ce combate antisemitismul este implementată și ghidarea Statelor Membre față de cum să combată crimele antisemitice și discursul la ură.

În 2015, Vice-Președintele Timmermans și Comisarul  Jourová au numit un coordonator al Comisiei privind antisemitismul pentru a consolida legăturile cu comunitatea evreiească și colaborarea cu organizațiile internaționale, autoritățile naționale și ONG-uri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.