Canada va participa la Conferința Internațională pentru Libia

0
420
Sursa: YouTube

Potrivit comunicatului de presă emis de Departamentul Afacerilor Globale al Canadei, statul canadian este hotărât să lucreze alături de poporul libian, Organizația Națiunilor Unite, aliații săi și partenerii regionali și internaționali pentru a promova reconcilierea politică, securitatea și reformele economice în Libia. 

Excelența sa, Stéphane Dion, Trimisul Special al Canadei la Uniunea Europeană și Europa va reprezenta Canada în cadrul Conferinței Internaționale despre Libia în Palermo, Italia, între 12 și 13 noiembrie.

Canada susține în totalitate Planul – Acțiune al Organizației Națiunilor Unite pentru Libia, implementat sub conducerea Reprezentantului Special și a Șefului Misiunii-Suport a ONU în Libia, Ghassan Salamé, pentru a găsi o soluție sustenabilă, orientată spre politica libaneză. Canada livrează, de asemenea, asistență umanitară către toți cei aflați în nevoie. Canada speră ca această conferință, găzduită de Italia, să faciliteze eforturile pentru atingerea unei păci și a unificării Libiei pentru beneficiul tuturor cetățenilor statului.

La șase ani după căderea lui Muammar Gadhafi, Libia rămâne într-o stare de haos. Guvernul susținut de Organizația Națiunilor Unite se străduiește să exercite controlul asupra teritoriilor reținute de formațiuni rivale, ce intensifică diviziunile geografice și politice dintre Est, Vest și Sud. Grupurile teroriste și poliția înarmată profită de această tulburare politică, folosind națiunea pe post de radicalizare și crimă organizată și reprezentând, astfel, un pericol pentru regiune.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.