Departamentul de Stat, îngrijorat față de degradarea drepturilor omului din Tanzania

0
447
Sursa: Foreign Policy

Potrivit comunicatului de presă emis de Departamentul de Stat vineri, guvernul Statelor Unite este profund îngrijorat vis-a-vis de atacurile și acțiunile legislative ale Guvernului Tanzaniei, ce violează libertățile civice și drepturile omului, creând o atmosferă a violenței, intimidării și discriminării. Acesta este neliniștit față de arestările nesfârșite și hărțuirile persoanelor marginalizate, incluzând lesbiene, gay, bisexuali și transexuali, și alte persoane ce încearcă să își exercite drepturile libertății de exprimare, asociere și adunare. Legislația este folosită pentru a restricționa libertățile civile ale poporului tanzanian.

Statutul deteriorat al drepturilor omului și statului de drept în Tanzania stau dezvoltarea, prosperitatea economică, pacea și securitatea. Statele Unite roagă autoritățile tanzaniene să acționeze decisiv pentru a proteja drepturile organizațiilor societății civile, a activiștilor pentru drepturile omului, jurnaliști, lucrători în domeniul medical și a tuturor oamenilor în conformitate cu legea fundamentală a Tanzaniei, Carta Africană a Drepturilor Omului și obligațiile și responsabilitățile internaționale și regionale ale țării.

Paul Makonda, șeful administrativ al capitalei Dar es Salaam, a anunțat săptămâna trecută constituirea unui comitet special pentru identificarea și pedepsirea homosexualilor, prostituatelor și a criminalilor din mediul online. Acesta încurajează cetățenii să raporteze către autorități astfel de persoane. Ministrul de externe al Tanzaniei a declarat că opiniile și politicile lui Makonda nu reprezintă poziția oficială a guvernului. Totuși, comunitatea LGBT+ au criticat administrația pentru răspunsul său întârziat și eșecul în a condamna șeful administrativ al capitalei.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.