Emmanuel Macron: ”Uniți.”

0
516
Credit Twitter/PA Wire

”Uniți.”

Președintele American Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel și-au lăsat amprenta privitor la reconciliere la începutul evenimentelor ce marchează centenarul finalizării Primului Război Mondial. Aceștia au semnat o carte într-un vagon similar celui în care Armistițiul din 1918 a fost semnat. 

Președintele Donald Trump a fost unul din liderii politici care au participat la acest eveniment. Însă acesta a cauzat controverse, anulându-și vizita la un cimitir american ieri din cauza vremii.

Doamna Merkel a devenit primul lider german de după cel de-al Doilea Război Mondial care a vizitat pădurea de lângă Compiègne, nordul Franței, acolo unde Armistițiul a fost semnat. Aceasta, împreună cu Emmanuel Macron, au dezvăluit o placă comemorativă, au depus o coroană și au semnat o carte într-o replică a vagonului în care se semnase documentul și acum 100 de ani. Momentul a avut dublă semnificație, deoarece Adolf Hitler a folosit vagonul pentru a accepta capitularea Franței în fața regimului nazist în iunie 1940.

Aproximativ 70 de lideri mondiali s-au întâlnit la Paris pentru aceste evenimente. Domnul Macron va conduce desfășurarea evenimentelor Centenarului – o comemorare sobră la Mormântul Soldatului Necunoscut, un memorial al celor căzuți sub Arcul de Triumf din Paris.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.