Emmanuel Macron: ”Naționalismul este o trădare a patriotismului.”

0
505

Emmanuel Macron în Paris la Arcul de Triumf: ”Naționalismul este o trădare a patriotismului. Afirmând ”interesele noastre vin primele. Cui îi pasă de ceilalți?” ștergem ceea ce o națiune are mai drag, ceea ce îi dă viață, ceea ce o face măreață și, ce este esențial: valorile sale morale.”

Porter Anderson este redactor șef al Publishing Perspectives, o publicație ce aduce în prim plan principalele trenduri, oameni și companii care transformă industria globală a cărții. 

Tweet-ul lui Anderson vine ca urmare a evenimentelor organizate în acest weekend la Paris, cu ocazia celebrării celor 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. O gamă variată de președinți, prim-miniștri și alți demnitari ai lumii s-au adunat sub Arcul de Triumf într-o ceremonie sobră și ploioasă pentru a comemora centenarul.

Președintele francez Emmanuel Macron și Cancelarul German Angela Merkel au fost nedespărțiți: liderii a celor două puteri care au adus cândva măcelul pe continentul european, ce sunt acum cei mai apropiați aliați.

Macron a ținut un discurs apreciat din multe puncte de vedere, ce a atins atât probleme istorice, cât și fenomene actuale, care erodează fundamentul politic al secolului al XXI-lea. Președintele american Donald Trump a zburat la Paris pentru a induce ideea unui show al solidarității. Discursul lui Macron, însă, pare să atragă atenția asupra acestui lucru și sublinieze faptul că Trump s-a declarat în campania alegerilor de la mijlocul mandatului un ”naționalist convins”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.