Amnesty International: ”I-am retras marele nostru însemn de onoare, Premiul Ambasadorului Conștiinței, lui Aung San Suu Kyi.”

0
483
Sursa: businessinsider.com

”I-am retras marele nostru însemn de onoare, Premiul Ambasadorului Conștiinței, lui Aung San Suu Kyi, pe fondul trădării rușinoase a valorilor pentru care a militat cândva liderul Myanmarului.”

Amnesty International a anunțat ieri, 12 noiembrie, că i-a retras Premiul Ambasadorului Conștiinței lui Aung San Suu Kyi. Secretarul General Kumi Naidoo i-a scris liderului Myanmarului pentru a o informa că organizația îi revocă premiul din 2009.

Aflată la jumătatea mandatului său și la opt ani după eliberarea din arestul la domiciliu, Naidoo a exprimat dezamăgirea organizației ce rezultă din faptul că aceasta nu și-a folosit autoritatea politică și morală pentru a proteja drepturile omului, justiția sau egalitatea în Myanmar, citând aparenta sa indiferență față de atrocitățile comise de armată și intoleranța crescândă vis-a-vis de libertatea de exprimare.

”În calitate de Ambasador al Conștiinței Amnesty International, așteptările noastre au fost îndreptate către exercitarea autorității morale de care dispuneți pentru a combate injustiția oriunde o vedeți, cel puțin în Myanmar”, a scris Kumi Naidoo.

”Suntem profund dezamăgiți astăzi de faptul că nu mai reprezentați un simbol al speranței, curajului și protejare nestăvilită a drepturilor omului. Amnesty International nu poate justifica statutul dumneavoastră ca laureat al Premiului Ambasadorul Conștiinței și astfel vă retragem această onoare cu cea mai grea întristare.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.