Sebastian Kurz: ”Lansarea atacurilor cu rachete împotriva Israelului nu este o soluție.”

0
541
Sursa: businessinsider.com

”Lansarea atacurilor cu rachete împotriva Israelului și a populației sale civile cu siguranță nu este modul de rezolvare a oricărei probleme din Gaza. Astfel de acțiuni trebuie să înceteze imediat. Este de o importanță deosebită ca civilii să fie protejați și violența să fie imediat stopată.”

Luni, 12 noiembrie, o nouă rundă de hostilități a fost declanșată ieri.

Palestinienii au lansat sute de rachete către Israel, iar Israelul a lansat bombardamente ca replică. Armata Israelului susține că a adăugat trupe de infanterie și aeriene adiționale la frontierele cu Gaza, căci cel puțin 300 de proiectile au fost lansate către teritoriul israelit. Câteva rachete au lovit clădiri rezidențiale, în vreme ce un antitanc a izbit un autobuz ce transporta soldați, rănind grav un tânăr de 19 ani.

Chiar dacă violențe au izbucnit sporadic în ultimele luni, schimburile de luni reprezintă o nouă turnură în tensiunile inerente în conflictul palestinian-israelit. Armata a lovit 70 de ținte în Gaza, semnalizând o campanie ce are, de fapt, un alt scop înafară de cel al bombardării ca retaliere.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.