Dominic Raab: ”Astăzi mi-am depus demisia din funcția de Secretar al Brexit.”

0
551
Sursa: businessinsider.com

”Astăzi mi-am depus demisia din funcția de Secretar al Brexit. Nu pot să susțin cu o conștiință curată termenii propuși pentru negocierile cu Uniunea Europeană. Aici se află scrisoarea mea către Prim-Ministru și respectul meu față de munca sa.”

În urmă cu câteva ore, Secretarul Brexitului Dominic Raab a demisionat din guvernul Theresei May la scurt timp după ce cabinetul său a aprobat o înțelegere referitoare la părăsirea de către Marea Britanie a Uniunii Europene. Acesta și-a anunțat demisia pe contul oficial de Twitter.

Demisia dramatică a domnului Raab va însemna o nouă criză pentru leadership-ul doamnei May și vine la mai puțin de o oră după ce ministrul Irlandei de Nord Shailesh Vara a decis să demisioneze în semn de protest față de negocierile Brexit. În scrisoarea sa, domnul Raab a declarat: ”Nu pot susține înțelegerea propusă din două motive. În primul rând, consider că regimul Irlandei de Nord reprezintă un pericol real pentru integritatea Marii Britanii. În al doilea rând, nu pot susține un aranjament nedefinit, în cadrul căruia Uniunea Europeană sp aibă drept de veto față de abilitatea noastră de a ieși din construcția europeană. Acest aranjament este similar unui regim hibrid ce conține obligațiile uniunii vamale și a pieței unice.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.