MAE România: ”Ministrul Delegat al Afacerilor Europene George Ciamba a depus astăzi jurământul.”

0
425
Sursa: businessinsider.com

”Ministrul Delegat al Afacerilor Externe George Ciamba a depus jurământul astăzi. Întreaga echipă a Ministerului Afacerilor Externe este în spatele său pentru pregătirea unui mandat de succes al Președinției României a Consiliului Uniunii Europene. Suntem pregătiți să ne coordonăm eforturile pentru aceasta.”

Potrivit paginii oficiale a Ministerului Afacerilor Externe a României, George Ciamba este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din decembrie 1990. Funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene a fost deţinută anterior de Victor Negrescu, care și-a depus demisia în urmă cu câteva zile. 

În 2016, în calitate de reprezentant cu însărcinări speciale pentru diplomație economică, domnul Ciamba a contribuit la promovarea şi derularea proiectelor economice în cadrul cărora România are interese strategice, precum și la consolidarea relației inter-ministeriale în vederea reprezentării economice externe.

Din noiembrie 2012 este secretar de stat pentru Afaceri Europene. Anterior, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Elenă. În perioada iulie 2003 – septembrie 2005 a deţinut funcţia de secretar de stat pentru Afaceri Multilaterale şi ulterior, Globale, în MAE. În această calitate, a coordonat dosarele asociate cu UE (Conferinţa Interguvernamentală), NATO, Consiliul Europei, ONU şi alte organizaţii internaţionale.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.