Vizită Vladimir Putin în Singapore

0
549
sursa Twitter

Potrivit paginii Administrației Prezidențiale a Federației Ruse, la finalul vizitei sale de trei zile din Singapore, Vladimir Putin a primit astăzi o serie de întrebări din partea jurnaliștilor privitoare la cele discutate în cadrul întâlnirilor sale.

Întrebare: Domnule Președinte, ați avut multe întâlniri pe parcursul vizitei dumneavoastră în Singapore. Am observat că Prim-Ministrul Indiei v-a salutat foarte călduros la cină.

V.P: Suntem prieteni. Acest tip de saluturi este normal între cei ce mențin astfel de relații.

Întrebare: Dintre toate întâlnirile pe care le-ați avut, care a fost cea mai importantă, considerând faptul că foarte multe dintre ele nici măcar nu au fost planificate? Pot noile sancțiuni vestice să afecteze cooperarea Rusiei cu țările din Sud-Estul Asiei?

V.P: Restricțiile motivate politic, atnci când sunt aplicate în sfera economică, împiedică dezvoltarea economică. Ele sunt un obstacol atât pentru noi, cât și pentru partenerii noștri, inclusiv pentru cei ce introduc sancțiunile.

Totuși, acestea nu pot pune capăt dezvoltării noastre tehnologice și economice cu totul. Este complet imposibil. De aceea, cooperarea va continua. Am spus că țările asiatice reprezintă 25 la sută din comerțul nostru, iar creșterea în această sferă a fost considerabilă. A reprezentat 27 de procente, sau 200 de miliarde de dolari anul trecut, comerțul nostru se dezvoltă.

Relațiile noastre se dezvoltă în toate domeniile, inclusiv când vine vorba de tehnologii avansate. Știți despre realizările orașului-stat Singapore în sfera orașelor smart. Care este baza acestora? Este tehnologia înaltă modernă, inclusiv cea digitală. Vom lucra la aceasta.

Am semnat un tratat de comerț liber cu Uniunea Economică Euroasiatică și Vietnam. Discutăm chestiunea cu China, India și Singapore. Menținem relațiile bune tradiționale cu multe țări din regiune. Nimic nu poate reprezenta un pericol sau împiedica dezvoltarea acestor legături. vom munci cu încredere și, sunt eu sigur, cu bune rezultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.