Criza Khashoggi continuă

0
600
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit site-ului CBC News Alerts relațiile dintre Statele Unite ale Americii și Arabia Saudită trec printr-o perioadă de fuziune ca urmare a evenimentului asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi la consulatul din Instanbul, în data de 2 octombrie, de către agenții Guvernului Saudit.

Conform mesajelor lansate pe rețeaua de socializare Tweeter, Presedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, își anunță susținerea vehementă oferită statului arab în acest context international, alegând să mulțumescă Arabiei Saudite pentru scăderea prețului petrolului, aspect identificat drept: “O mare scădere a taxelor, atât pentru America, cât și pentru întreaga lume”.

Acest anunț ridică un semn puternic de întrebare și nesigurantă în sfera economică mondială, întrucât afirmațiile președintelui american sunt combătute din mai multe direcții.

Se notează, în acest sens, detaliul că statul canadian este cel care oferă cel mai mare procentaj de resurse petroliere Statelor Unite -40%, față de Arabia Saudită, care nu oferă americanilor decât 11% din resursele lor.

Așadar, se anunță un cumul de acțiuni și declarații politico-economice în teatrul politic internațional pe baza evenimentului ce a marcat lumea jurnalismului și se promit mișcări ce vor schimba relaționarea dintre Statele Unite ale Americii și Arabia Saudită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.