Brexit-ul va avea loc pe 29 martie 2019

0
465
Credit Twitter/PA Wire

În dimineața zilei de 25 noiembrie a avut loc la Bruxelles summit-ul extraordinar care a consemnat ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Acest moment important atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru Marea Britanie a adunat la un loc toți reprezentanții celor 27 de state din UE pentru a configura și a trasa direcțiile desfășurării părăsirii Marii Britanii din spațiul politic european.

Momentul decisiv de duminică nu a devenit cert decât în ziua de sâmbătă, 24 noiembrie, când prim-ministrul Spaniei-Pedro Sanchez a clarificat situația strâmtorii Gibraltar, aceasta fiind teritoriu britanic.

Cu atât mai mult, președintele României-Klaus Iohannis a fost prezent la summit, anunțând ulterior pe pagina oficială de Twitter că Brexit-ul se va întâmpla în momentul când România va deține președinția Consiliului European.

La finalul evenimentul istoric, președintele Consiliului European-Donald Tusk a anunțat pe contul personal de Twitter că deși acesta este un proces de ratificare și negocieri viitoare complex, se dorește o menținere a prieteniei de lungă durată între Marea Britanie și UE.

De altfel, premierul britanic-Theresa May a susținut într-o conferință ce a avut loc după finalizarea procedurilor că Brexit-ul este un moment de cotitură pentru Marea Britanie, dar prin el se va asigura un „viitor strălucit”.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.