Prima vizită a Spaniei în Cuba după 30 de ani

0
567
Credit Twitter/PA Wire

Potrivit anunțului făcut pe pagina sa oficială de Twitter, prim-ministrul Spaniei-Pedro Sanchez a demarat în data de 23 noiembrie o vizită în Cuba privitoare la actualele probleme de interes politic, economic și social.

Acesta realizează o vizită de două zile în statul comunist, fiind prima făcută de la ultima susținută de Felipe Gonzalez în 1986.

Declarațiile oferite de Sanchez  subliniază rolul vizitei ca fiind acela al urmăririi stabilității dintre cele două state, dorind să normalizeze, stabilizeze și aprofundeze relațiile dintre Spania și Cuba.

De altfel, se dorește o îmbunătățire a relațiilor nu doar din punct de vedere politic, ci și din punct de vedere economic și comercial. Cu atât mai mult, anomalia dată de lipsa vizitelor între cele două state este un detaliu pe care prim-ministrul vrea să îl estompeze.

Prima zi din vizita oficială urmărește o întâlnire cu președintele cubanez-Miguel Diaz-Canel, iar cea de-a doua zi aduce o întrevedere cu antreprenorii spanioli, dar și un forum bilateral la care sunt așteptate să participe peste 200 de companii don domeniul economic.

Însă, vizita sa nu este lipsită de tensiuni politice, întrucât Partidul Unic Comunist, condus până în aprilie de Fidel Castro, a solicitat o întrevedere cu acesta, răspunsul fiind incert dacă va avea loc sau nu un astfel de punct terminus în politica cubaneză.

Cu toate acestea, prim-ministrul Spaniei face eforturi pentru îmbunătățirea relațiilor dintre statul spaniol și cel cubanez, urmărind o pistă comună de comunicare politică și economică.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.