Aniversarea a 70 de ani de la semnarea Declarației Universale a Drepturilor Omului

0
536
Sursa: UNITED NATIONS ASSISTANCE MISSION IN AFGHANISTAN

Ziua Internațională a Drepturilor Omului este celebrată în fiecare an pe 10 decembrie – ziua în care Adunarea Generală a adoptat, în 1948, Declarația Universală a Drepturilor Omului.

În acest an, potrivit site-ului Organizației Națiunilor Unite, Ziua Drepturilor Omului marchează a 70-a aniversare a semnării acestui document, un reper legislativ ce stipulează drepturile inalienabile la care toată lumea ar trebui să aibă acces ca ființă umană – indiferent de rasă, culoare, religie, sex, limbă, orientare religioasă sau politică, origine națională sau socială, proprietate, loc al nașterii sau alte statuturi. Este cel mai tradus document al planetei, valabil în 500 de limbi.

Redactat de reprezentanți proveniți din diferite medii culturale și legale din regiunile diverse ale lumii, Declarația conține valori universale și standarde comune pentru toate popoarele și națiunile lumii. Declarația a stabilit pe fond legal demnitatea egală și valoarea fiecărei persoane. Mulțumită Declarației și responsabilitatea Statelor semnatare față de aceste principii, demnitatea milioanelor de oameni și fundația pentru o lume justă au fost consolidată. În vreme ce aceste promisiuni ar trebui să fie în totalitate realizată, simplul fapt că acesta a rezistat testului timpului este un testament pentru universalitatea și valorile perene ale egalității, justiției și demnității umane.

Organizația Națiunilor Unite transmite drept comunicat că Declarația ne dă putere fiecăruia dintre noi. Principiile stipulate în acest document sunt relevante astăzi la fel precum au fost și în 1948. Suntem responsabili să luptăm pentru protejarea drepturilor noastre și ale celorlalți!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.