Robert Palladino: ”Statele Unite susțin o democrație sănătoasă în Bolivia.”

0
588
Sursa: businessinsider.com

”Amenințări împotriva judecătorilor Tribunalului Suprem Electoral nu converg către crearea unei atmosfere inerente unor alegeri libere și corecte în 2019. Statele Unite susțin o democrație sănătoasă în Bolivia, ce respectă constituția sa și voința poporului bolivar.”

Robert Palladino servește drept Purtător de Cuvânt-Adjunct al celui de-al 70-lea Secretar de Stat, Mike Pompeo. 

Președintele Boliviei Evo Morales este anunțat să candideze pentru al patrulea mandat, după ce partidul său l-a proclamat candidat al alegerilor din 2019, într-o încălcare fățisă a rezultatelor referendumului din februarie. La acel moment, poporul a votat împotriva unui amendament constituțional ce îi interzice lui Morales să mai candideze pentru al patrulea mandat.

Partidul său, intitulat Mișcarea pentru Socialism, i-a aprobat candidatura în unanimitate. Mai târziu, Morales a declarat: ”dacă poporul spune să mergem cu Evo, atunci haideți să continuăm să sfidăm dreptul și să continuăm cu procesul nostru.” Primul președinte indigen al Boliviei a fost ales pentru întâia oară în 2005, apoi reales în 2009 și 2014. Dar aproape că a pierdut un referendum la începutul acestui an. Mandatul său expiră pe 22 ianuarie 2020.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.