Klaus Iohannis: ”Acesta este un moment simbolic pentru România.”

0
512
Sursa: businessinsider.com

”Primindu-l pe cancelarul Austriei Sebastian Kurz astăzi la Palatul Cotroceni. Acesta este un moment simbolic pentru România și ne bucurăm să preluăm Președinția Consiliului Uniunii Europene de la Austria. Mulțumim statului austriac pentru cooperare!”

România a preluat astăzi oficial Președinția Consiliului Uniunii Europene în premieră, la 12 ani după aderarea sa în construcția europeană. Aceasta va debuta la 1 ianuarie 2019, iar la 1 iulie va fi preluat de Finlanda. 

Pe parcursul celor 6 luni, statul român va planifica şi conduce reuniunile şi va fi un factor de echilibru între Consiliul și celelalte instituţii. Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene implică, de asemenea, asumarea reprezentării Uniunii în dialog cu partenerii externi.

Mai mult decât atât, România are sarcina de a găsi soluții la crizele curente, precum cele inerente sistemului financiar sau vis-a-vis de migraţie, dar şi la situații necunoscute, greu de prevăzut. Principalele trei puncte de cotitură pentru România în acest mandat rămân, totuși, Brexitul, programat pentru finalul lunii martie, alegerile europarlamentare din luna mai și negocierea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.