Mike Pompeo participă la inaugurarea Președintelui Braziliei

0
555
Sursa: Foreign Policy

Potrivit Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, între 31 decembrie și 2 ianuarie, Secretarul Pompeo conduce Delegația Prezidențială către Brazilia pentru a lua parte la ceremonia de inaugurare a lui Jair Bolsonaro, Președintele-ales al Braziliei. 

Mai mult decât a participa la evenimentele dedicate inaugurării, Secretarul de Stat va participa într-o întâlnire bilaterală cu Președintele și Ministrul Afacerilor Externe Araujo pentru a reafirma parteneriatul consolidat de decenii dintre Statele Unite ale Americii și Brazilia în vederea promovării prosperității, securității, educației și democrației. Pe parcursul acestei călătorii, domnul Pompeo va lua parte la alte întâlniri bilaterale cu Președintele peruvian Martin Vitzcarra și Prim-Ministrul israelit Benjamin Netanyahu.

Astăzi, Secretarul Pompeo va călători în Cartagena, Columbia, pentru a se întâlni cu Președintele columbian Ivan Duque. Acesta va scoate în evidență sprijinul american pentru obținerea unor scopuri comune, precum lupta împotriva narcoticelor, implementarea acordurilor de pace, comerț și gestionarea crizelor regionale perpetuate prin politicile dezastruoase ale regimului Maduro din Venezuela.

Jair Bolsonaro  este considerat un politician extremist, cunoscut pentru vederile sale anti-imigraţie şi rasiste. Este un critic vocal al minorităţilor sexuale, iar opiniile sale împotriva avortului şi despre regimul armelor i-au adus porecla de „Trump de la Tropice”. Apărător al familiei tradiţionale, Bolsonaro a beneficiat de susţinerea crucială a puternicelor biserici evanghelice şi a indignat, prin declaraţiile sale revoltătoare, o bună parte dintre bărbaţii de culoare, femei şi membri ai comunităţii LGBT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.