Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei: ”The UN Global Compact for Migration reprezintă un pericol la adresa întregii lumi.”

0
518
Sursa: United Nations Global Marketplace

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei, ”the UN Global Compact for Migration reprezintă un pericol la adresa întregii lumi, luând în considerare faptul că va conduce către noi valuri de migrație”. Aceasta este o declarație acordată prin telefon de Ministrul de Externe Péter Szijjártó agenției MTI, care se află acum într-o vizită de lucru în Liechtenstein.

Potrivit politicianului, documentul internațional include tot ce este nevoie pentru a se ajunge la această situație și nimic nu ar facilita stoparea migrației. ”Acest Compact se concentrează exclusiv pe interesele migranților și nu gestionează interesele oamenilor cărora le-ar plăcea să trăiască într-o lume sigură și condiții de pace în țările lor”, a subliniat ministrul.

”Faptul că în cadrul evenimentului 40 de state nu au votat în favoarea Compactului în sesiunea Adunării Generale indică în mod cert că eforturile de a face din Global Compact for Migration o bază de referință devin inacceptabile.”

Ministrul dezvăluie faptul că el a avut negocieri în Vaduz cu omologul său din Liechtenstein, Aurelia Frick, pe parcursul cărora problematica migrației a devenit un subiect cu greutate în discuții. Ministrul a explicat că în Liechteinstein Parlamentul a ținut o dezbatere privitoare la UN Global Compact for Migration, iar legislativul emite îngrijorări față de faptul că, deși guvernul din Liechtenstein a susținut inițial documentul, nu a votat în favoarea Compactului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.