Întâlnire între Jean-Yves le Drian și Wang Yi

0
598
Sursa: Fandom

Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Franceze, Ministrul Afacerilor Externe și Europene Jean-Yves Le Drian a avut ieri o întâlnire de lucru cu omologul său chinez, Wang Yi, după o întrevedere cu Președintele Macron cu o zi precedentă. Această întâlnire are o semnificație specială, anul 2019 marcând a 55-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice între cele două state. 

Franța acordă o importanță deosebită relațiilor sale cu China. Scopul său este de a consolida dialogul privitor la problematicile internaționale, precum și schimburile bilaterale, în special în sfera economică.

În ceea ce privește problematicile internaționale:

  • miniștrii vor discuta problemele politice și de securitate la care cele două state cooperează în cadrul Consiliului de Securitate ONU: criza nord coreeană și eforturile comune de a rezolvare a acesteia, protejarea înțelegerii nucleare privind Iranul, lupta împotriva terorismului, precum și susținerea stabilizării economice în Africa;
  • Jean-Yves le Drian a reafirmat atașamentul francez privitor la consolidarea multilateralității, inclusiv în aria comerțului, specific legat de accesul la piața chineză și investiții reciproce.
  • Jean-Yves Le Drian a discutat cu omologul său implementarea Acordului de la Paris și negocierile pentru adoptarea Pactului Global pentru Mediu și posibilitatea ca COP 15 să fie găzduit de China în 2020.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.