wikipedia.org

Președintele Abdelaziz Bouteflika a declarat ca nu va căuta un al cincilea mandat si a amânat alegerile prezidențiale din data de 18 aprilie

Algeria a fost lovită de mai multe proteste în masă în ultimile câteva săpatamâni în scopul demisiei de la cârma țării și neparticiparea la cel de al cincelea mandat . De asemenea, Primul Ministru Ahmed Ouyahaia și-a anunțat demisia și a fost înlocuit de Ministrul de Interne Noureddine Bedoui. Astfel, toată țara s-a ridicat împotriva domnului Bouteflika, profesorii și studenții au ieșit în stradă, magazinele și-au oprit activitatea, iar mersul trenurilor a fost suspendat pe măsura ce oamenii au continuat sa iasă pe străzi. Și de parcă aceste lucruri nu erau de ajuns mai mult de 1000 de judecatori au declarat că vor refuza să supravegheze alegerile daca Bouteflika va fi candidat. De asemenea, comandantul armatei, locotenentul general Gaed Salah a declarat că forțele armate simpatizează cu protestele, că armata si poporul au o viziune unitară asupra viitorului.

Președintele algerian Abdelaziz Bouteflika a condus țara timp de 20 de ani, dar în urma unui accident vascular cerebral, suferit în 2013, acesta nu și-a mai făcut apariția în public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.