Comisia Europeană îndeamnă Guvernul britanic să iasă din Uniune pe cale amiabilă

0
595
BBC.com

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, atrage atenția Guvernului britanic cu privire la negocierile soluționate până în momentul de față, subliniind faptul că nu mai există multe opțiuni legate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Acesta spune:

“Acordul nostru oferă clarificări importante și garanții legale legate de ieșirea din Uniune și blocajul privind acordul de frontieră irlandez. Alegerea este una clară: ori este ales acest acord, ori Brexit-ul poate să nu mai aibă loc sub nicio formă. Propun ca Regatul Unit să iasă din Uniune pe cale amiabilă. Datorăm acest lucru istoriei.”

Această declarație a Președintelui Comisiei Europene apare în urma recentelor întâlniri dintre domnia sa și Prim-Ministrul al Marii Britanii Theresa May, în urma cărora aceasta menționează că au fost făcute progrese semnificative în legătură cu cererile Parlamentarilor britanici cu privire la acordul de frontieră irlandez, cerând acestora să sprijine acordul propus de domnia sa și acceptat de Comisia Europeană, având în vedere faptul că data ieșirii din Uniune a Marii Britanii se apropie cu pași repezi, rămânând doar 17 zile până la desprinderea Regatului Unit de celelalte 27 de țări membre ale Uniunii Europene.

Președintele Comisiei alături de Prim-Ministrul Marii Britanii speră să poată convinge membrii Parlamentului britanic să adopte înțelegerea curentă pentru a evita eventualele complicări legale ce pot apărea ca rezultat al unui Brexit fără orice tip de înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.