Întalnirea dintre Donald Trump și Kim Jong-un s-a încheiat cu un adevarat esec

0
680
www.newmoney.ro

Summit-ul dintre cei doi mari lideri s-a incheiat mai devreme decât era prevăzut, prânzul dintre Trump si Kim a fost anulat, iar conferința de presă pe care trebuia să o țina Președintele american a fost mutată cu doua ore mai devreme.

Președintele Donald Trump a anunțat oficial ca intâlnirea s-a încheiat cu un eșec, nereușind să ajungă la comun acord cu liderul Kim Jong-un. Discuțiile au eșuat din cauză că pretențiile Coreei de Nord au fost prea drastice, acestea fiind ridicarea în întregime a sancțiunilor primite de catre Statele Unite ale Americii. Președintele american a mai spus și că nu a fost niciun progres in ceea ce privește dezarmarea nucleară a Phenianului, scopul summit-ului dintre cei doi fiind ca Phenianul să renunțe pentru totdeauna la armele sale nucleare.

În timpul negocierilor Donald Trump s-a ridicat de la masă din cauza pretențiilor ridicate formulate de dictatorul coreean. Dar la sfârșitul întâlnirii liderul de la Phenian și-a schimbat declarația, acceptând să elimine armele nucleare din Coreea de Nord, dar doar în unele zone care nu îi intereseaza pe americani.

Relatând celebrul post BBC, cei doi lideri nu s-au înteles, probabil, în legătură cu baza nucleară de la Yongbyon, deoarece Coreea de Nord condiționează închiderea bazei de ridicarea parțiala a sancțiunilor americane, iar Donald Trump nu pare să fi fost de acord.

Totuși, singura urmare a celor două zile de întalniri diplomatice din Vietnam a fost promisiunea Președintelui Coreei de Nord de a nu mai continua testele nucleare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.