Schimbare a înțelegerii Brexit înaintea votului cheie

0
979
Sursă: AP NEWS

După controversele lansate de Brexit și neînțelegerile dintre Parlamentul Britanic și Uniunea Europeană, Primul Ministru al statului Britanic, Theresa May, împreună cu Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au ajuns la un acord important în legătură cu o temă problematică – granița cu Irlanda.

Theresa May a afirmat că schimbările aduse ar trebui să oprească dubiile legiuitorilor în legătură cu mecanismele întelegerii, care aveau drept scop o graniță deschisă între Irlanda de Nord a Britaniei și Irlanda Uniunii Europene. Mecanismul în sine ar acționa în temeile unei garanții, conform căreia Marea Britanie ar putea continua să rămână în uniunea vamală a Uniunii Europene până când o decizie permanentă referitoare la relațiile de negociere cu statele membre U.E. ar fi atinsă.

Marea Britanie este programată să iasă din Uniunea Europeana în mai puțin de trei săptămâni, – pe 29 Martie – dar dezacordurile care circulă în Guvernul Britanic n-au făcut loc pentru un acord parlamentar solid în legătură cu termenii de ieșire din U.E. Impasul declanșat de fenomenul în cauză ar aduce niște consecințe nefaste pentru afacerile și cetățenii Britanici, și nu numai – cele 27 țări membre U.E. ar fi, de asemenea, afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.