Bernie Sanders îndeamnă Senatul să pună capăt războiului din Yemen

0
498
Time Magazine

Senatorul democrat Bernie Sanders îndeamnă Senatul să ia măsuri în privința războiului din Yemen. Acesta atrage atenția asupra armamentului folosit de Arabia Saudită în cadrul războiului, o parte fiind de origine americană. Într-un comunicat recent, Senatorul spune:

“Yemen trece prin cel mai groaznic dezastru umanitar din lume datorită războiului condus de saudiți.
Statele Unite au fost partenerele Arabiei Saudite pe parcursul acestui război îngrozitor. Mult prea des s-a constatat că armele noastre sunt folosite pentru a ucide civili.
Astăzi, Senatul poate să facă un pas important către încheierea acestui război.”

Mesajul Senatorului este transmis în încercarea acestuia de a pune în prim plan victimele inocente ale acestui război și speră să contribuie, prin intermediul Senatului, la o eventuală încetare a transporturilor de armament american către Arabia Saudită, armament folosit pentru prelungirea războiului.

Statele Unite fiind un distribuitor vital de arme și muniții pentru Arabia Saudită, această acțiune din partea Guvernului american poate motiva forțele saudite să recurgă la modalități ce nu implică distrugerea unui număr considerabil de vieți inocente.

Conform unui raport al Oficiului Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, mai bine de 6.800 de civili au fost uciși și cel puțin 10.700 răniți de-a lungul conflictului încă din luna martie a anului 2015. Drept urmare, o schimbare din partea Guvernului american este pe deplin binevenită pentru a atenua impactul asupra regiunilor afectate din Yemen.

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.