Franţa este supusă riscului de a pierde orice tip de acces către zonele de pescuit britanice după Brexit

0
617

Luând în considerare colaborarea tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene, cât şi practicabilitatea acestora de schimburi reciproce, ar fi constituit un atuu pe plan economic, la nivel internaţional. În schimb, după anunţul recent prin care s-a confirmat că Brexit nu poate fi întrerupt, se pare că s-a ivit o complicaţie în cadrul căreia Franţei i s-ar interzice orice drept de a se folosi de ariile de pescuit ale Marii Britanii.

Întrucât, în curând, Marea Britanie va părăsi definitiv Uniunea Europeană, Franţa întâmpină dificultăţi majore ce ţin de un aspect important cu privire la ariile de pescuit. Conform RFI english, Didier Guillaume, anunţă că ar fi o tragedie dacă atât statele membre UE, cât şi Franţa nu ar fi capabile să folosească acele ape, reprezentând un impediment pentru pescari, ţinând cont de disponibilitatea redusă în alte zone.
Tot acesta declară că singura opţiune rămasă ar fi ca Franţa şi Marea Britanie să pice de comun acord printr-o înţelegere, care ar putea aduce beneficii pentru ambele părţi.

În timp ce teritoriile maritime sunt folosite în medie de 60% de către Franţa si statele membre UE , singurul obstacol al Marii Britanii se centrează pe viitorul comerţului extern cu celelalte state.

Rămâne de văzut cum va evolua acordul dintre cele două state şi dacă vor reuşi să păstreze aceeaşi colaborare ca până acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.