SUA iși retrage sprijinul acordat războiului din Yemen?

0
622
blacknews.ro

Astăzi, Senatul a votat pentru a pune capăt sprijinului acordat de SUA în războiul din Arabia Sudita condus de coaliția din Yemen.

Votul bipartizan este o altă mustrare puternică a sprijinului Președintelui Donald Trump pentru Arabia Saudita, care a fost un punct de tensiune cu Congresul de la uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi de anul trecut. Trump fiind criticat de parlamentarii ambelor părți (republicanii si democrații) deoarece nu a condamnat Arabia Saudita suficient de puternic.

Potrivit The Guardian, parlamentarii nu au invocat până acum rezoluția Puterilor de Război vechi de zeci de ani pentru  a opri un conflict străin, dar vor fi gata să facă acest lucru doar pentru a încerca să întrerupă sprijinul SUA pentru un război care a declanșat o catastrofa umanitară. De asemenea, Casa Albă, în declarația sa de amenintare cu veto, a susținut ca premisa rezoluției a fost eronată și că ar insinua lupta împotriva extremismului.

Această măsură din Senat a fost co-sponsorizată de senatorul Bernie Sanders din Vermont și de senatorul republican Mike Lee de la Utah. Senatorul Bernie Sanders delarând pe pagina lui de twitter faptul că razboiul din Yemen este atât un dezastru umanitar, cât și strategic.

O rezoluție similară pentru a pune capăt sprijinului pentru războiul din Yemen a trecut în Senat în decembrie, dar nu a fost preluată de către Casa controlată la vremea resprectivă de către republicani, potrivit The Guardian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.