Banca Centrală Europeană amână mărirea ratelor dobânzii de referință, semnalând problemele zonei Euro

0
539
Sursa: NY Times

Cu câteva luni în urmă, Banca Centrala Europeană a stopat programul economic de stimulare devizat în timpul crizei financiare, ziua de 7 Martie a prezentului an fiind momentul în care aceștia au readus unele măsuri – precedent stipulate și, inererent, oprite odată cu programul mentionat – semnalând amenințarea unei potențiale recesiuni.

Conform comunicatului emis de BCE, aceștia consideră că ‘acțiunile noastre măresc reziliența economiei zonei euro și ne fac să fim confidenți că putem ajunge la o rată sustenabilă a inflației’ – deși restabilirea unora dintre măsurile menționate anunță clar fragilitatea economiei zonei Euro.

Încetinirea economica din China, alăturată de tensiunile termenilor comerciali dintre țara asiatică și SUA denotă influența celor doua țări în planul global – efectele s-au răspândit, Europa fiind o victimă colaterală.

Trebuie menționat că vulnerabilitatea Europei nu este cauzată de un factor singular. Incertitudinile cauzate de Brexit, precum și problemele politice din Italia și Spania constituie elemente veridice care atestă faptul că Uniunea Europeană se luptă cu probleme economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.