Doua rachete au fost lansate aseară către Tel Aviv

0
533
www.nytimes.com

Doua rachete au fost lansate din Fâșia Gaza joi seara, ținta fiind metropola israeliană Tel Aviv. Israelul acuză Hamas, un grup militant Islamic care controleaza Gaza – acest atac a condus la represalii din partea Israelului.

Potrivit The New York Times sistemul de aparăre anti-rachetă “Iron Dome” din Israel a detectat rachetele în jurul orei 21:00, nefiind raportate vătămări sau daune, dar locuitorii au spus că au auzit explozii puternice și primarul a ordonat deschiderea unor adăposturi pentru bombe. Armata declarând că nici o racheta nu a fost interceptată de sistemul “Iron Dome”, una căzând în mare și cea de a doua probabil într-o portiune deschisă din Gaza. Grupul militant Hamas a raportat că au lansat rachetele “din greșeală”. De asemenea, este prima dată după 2014 când rachetele lansate din Gaza au vizat orasul Tel Aviv.

Senatorul Ted Cruz declarând pe pagina lui de twitter următoarele:

“Grupul terorist sprijinit de Iran, Hamas, este responsabil pentru atacurile neîncetate asupra civililor israelieni, lansate din Fâșia Gaza pe care grupul o controlează și o organizează. Aliații noștri israelieni au un drept absolut de apărare și SUA ar trebui să facă tot posibilul pentru a sustine această apărare”

De asemenea, Premierul Benjamin Netanyahu a stabilit o întalnire de urgență cu ofițerii de securitate de vârf, după care Israelul a raspuns. In primele ore ale dimineții, armata israeliana a lovit mai mult de 100 de ținte în Gaza, declarând că au vizat “zonele teroriste”, insclusiv locul principal utilizat pentru fabricarea rachetelor de calitate standard.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.