Discuțiile dintre S.U.A. și Taliban se încheie fără acord de pace cu Afghanistanul

0
520
Sursa: Reuters

Negocierile dintre Statele Unite ale Americii și Taliban au luat sfârșit după 16 zile, unde un acord conform datei retragerii trupelor străine din Afghanistan nu a fost atins.

Zalmay Khalilzad, Trimisul Special al Statelor Unite ale Americii, detaliază în tweet-urile de mai jos ideea conform căreia ‘condițile pentru pace s-au îmbunătățit’, ulterior adăugând că există o clară dorință a ambelor părți de a încheia războiul.

Unii pași spre pace au fost făcuți, dar, dacă e să luam spusele domnului Khalilzad – care menționează că punctele cheie au avut la bază contra-terorismul, retragerea militară, dialogul intra-Afghan și discuții despre încetarea focului în zonele problematice pentru a semnala intenția păcii – doar o agreere ‘in principiu’ a fost luată pe temele anterior menționate, primele două fiind stabilite într-o ciornă.

Drept răspuns, Hamdullah Mohib – Consilierul de Securitate Națională Afghană – a afirmat într-un discurs că fenomenul propagat de Khalilzad ar ‘crește legitimitatea Talibanului, micșorând-o pe cea a guvernului Afghan’, ulterior adăugând că apreciază suportul American și lupta acestora împotriva terorismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.