Lituania sprijină Ucraina în legătură cu Peninsula Crimeea

0
617
Sursă: benatov.biz

Seimul Lituaniei a cerut să sprijine suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei împotriva Rusiei, continuând să pună în aplicare în mod coerent politica de nerecunoastere a anexării și ocupării ilegale a Crimeii în urmă cu 5 ani.

Potrivit unei declarații adoptate în Parlament, dorința Ucrainei, de a se proteja, de a-și recâstiga terenurile ocupate și de a și crea un stat european, este un obiectiv strategic al Lituaniei. Documentul intitulat “Declarația din 3 mai” a fost votat în unanimitate de 100 de membri ai Seim-ului Lituaniei, această declarație sprijinind apropierea Ucrainei de NATO si Uniunea Europeană.

Dorința Ucrainei de a se apăra împotriva agresorului și de a recupera terenurile ocupate, precum și de a crea un stat sigur, prosper și european care se apropie de NATO și Uniunea Europeană (UE) este obiectivul strategic al Lituaniei. Lituania invită Polonia și Ucraina, să acționeze împreună și să facă totul pentru a deveni principala aspirație a tuturor partenerilor noștri din Occident ” – a fost menționat în declarație de catre Seimas-ul Lituaniei.

Prin această declarație, parlamentarii Lituaniei au dorit să respecte asa-numita Constituție a Commonwealth-ului din 3 mai 1791, subliniind importanța apărării Ucrainei de agresiunea Rusiei, raportează Delfi.

De asemenea, documentul exprimă speranța că într-o bună zi Rusia va deveni o tara non-agresivă si europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.