Ministerul Afacerilor Externe al Taiwanului condamnă persecuția musulmanilor de către Guvernul chinez

0
450
foreignpolicy.com

Ministrul Afacerilor Externe din Taiwan, Jaushieh Joseph Wu, condamnă actele de cruzime ale oficialilor chinezi, îndemnându-i pe aceștia să recunoască aspectul ilegal și nedrept al menținerii acestor deținuți de origine uigură sub pretextul reducerii ratei de atacuri teroriste și estompării influenței extremiste ce poate apărea din partea lor.

“Atunci când lumea spune că sunteți păcătoși, recunoașterea păcatelor este singura scăpare. Opriți-vă din a-i persecuta, a-i închide și a-i spăla pe creier pe #Uiguri. Dați-le drumul. Lăsați-i să plece acasă la familiile lor. Urmați cu smerenie modelul #LibertățiiReligioase a Taiwanului.“

Ministerul Afacerilor Externe al Taiwanului nu este singura instituție care acuză China de încălcarea drepturilor omului. Conform Congresului Mondial Uigur, o organizație ce promovează respectarea drepturilor celor ce aparțin grupului etnic uigur și soluționarea pașnică a conflictului din estul Turkistanului, Comisia Europeană menționează nerespectarea continuă a drepturilor omului în China.

De asemenea, Reprezentanta Statelor Unite ale Americii la Consiliul Economic și Social al Națiunilor Unite, Kelley Currie, afirmă că Guvernul american va lua în considerare măsuri împotriva oficialilor chinezi responsabili de lagărele politice de concentrare din Turkistanul de est.

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.