Intâlnirea dintre Prim Ministrul Italiei și Vicepremierul și Ministrul Afacerilor Externe al Algeriei

0
558
Sursă: http://www.governo.it

Prim Ministrul, Giuseppe Conte, s-a întâlnit ieri la Palazzo Chigi cu noul Vicepremier și Ministru al Afacerilor Externe, Ramtane Lamamra, vizitând Roma ca primă destinație a unui scurt tur care îl va atrage către mai multe capitale.

Acesta informând despre deschiderea fazei sensibile a tranziției instituționale în Algeria și despre angajamentul președintelui Bouteflika, după renunțarea la al cincilea mandat, de a convoca rapid o conferință natională pentru a ajunge la un accord asupra reformelor.

Prim Ministrul Conte arătându-și sprijinul pentru demonstrațiile non-violente care au loc în Algeria, de când președintele Abdelaziz Bouteflika a anulat alegerile naționale în aprilie, reamintind vechea prietenie și parteneriatul bilateral puternic dintre cele doua țări. De asemenea, acesta a solicitat ascultarea cererilor de schimbare venite din partea societatii civile si speră ca Algeria ar putea asigura un proces democratic și incluziv care să respecte poporul său și să acționeze în interesul lor.

Conte “a subliniat, de asemenea, sprijinul Italiei în provocarea crucială a dezvoltării durabile și a stabilității Algeriei, precum și cea a regiunii mediteraneene și a Europei”, a subliniat declarația dată de către biroul Prim Ministrului Giuseppe Conte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.