Noul Fond de Apărare European, adoptat astăzi

0
563
Sursa: Twitter

Conform comunicatului emis astăzi, un nou Fond de Apărare al Uniunii Europene a fost adoptat, finanțările acestuia bazându-se pe proiectele industriale și de cercetare, precum și pe Eurodrone – o dronă plenar Europeană, menită să accentueze profilul militar al continentului.

Programele emise de Comisia Europeană au drept scop co-finanțarea proiectelor industriale de apărare, al căror consum bugetar s-ar afla la aproximativ €500.000.000, cu o sumă adițională de €25.000.000 fiind însemnată pentru ajutorul eforturilor colaborative de cercetare pentru apărare în 2019.

Elżbieta Bieńkowska, delegata U.E. pentru proiecte industriale și antreprenoriale, consideră noul Fond de Apărare European o ‘mișcare istorică în numele competitivității sectorului industriei de apărare și pentru autonomia strategică a Europei’


Conform Comisiei Juncker, eforturile acestora încearcă să ofere o protejare a Europei nemaivăzuta până acum, ideile care să contribuie la autonomia strategică și de apărare a Europei încercând să fie transformate, incă de pe acum, ‘intr-o realitate’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.