Norvegia continuă sprijinul financiar față de Siria și restul regiunilor afectate

0
487
VOA News

Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei menționează faptul că va continua sprijinul financiar al persoanelor afectate de războiul interminabil din Siria, prin intermediul fondurilor care vor salva sute de mii de vieți și vor îmbunătăți traiul precum și procesul de educare a milioane de copii și refugiați sirieni.

“În timp ce conflictul din Siria ajunge în al nouălea an consecutiv, 12 milioane de oameni au nevoie de ajutor. Norvegia va continua să #protejeze și să continue sprijinul în Siria și în regiunile afectate.”

Norvegia nu este însă singura țară care plănuiește să contribuie pe viitor la ajutorul victimelor crizei umanitare din Siria. Conform unui raport al celei de-a doua Conferințe de la Bruxelles întitulată “Sprijinind viitorul Siriei și al întregii regiuni afectate”, din Aprilie 2018, Germania, Regatul Unit al Marii Britanii, Olanda, Suedia și Canada se numără printre donatorii de top pentru zonele afectate ale Lebanon-ului, Turciei, Iordan-ului și Siriei.

Potrivit paginii web a Comisiei Europene, în total, aproximativ 17 miliarde de euro au fost alocați pentru stabilizarea pe plan intern a sirienilor de pe teritoriul țării și din țările vecine. Din 2011 – data izbucnirii războiului, Uniunea Europeană a dus la administrarea a 7 milioane de consultații medicale, asigurarea hranei a 5 milioane de sirieni și peste 9000 de fermieri sirieni au fost sprijiniți cu scopul de a reîncepe activitatea agricolă.

VIATwitter
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.